Страх в "Промяната": Служебните ще върнат Газпром в България

Бившите управляващи дават версии, при които може да се провали осигуряването с газ

Страх в "Промяната": Служебните ще върнат Газпром в България | StandartNews.com

„Мисля си, че ще бъдат компрометирани всички опити, които направихме, за да осигурим газ за зимата. Мисля, че ще опитат да върнат „Газпром“ в България“, заяви в интервю за бТВ Искрен Митев от "Продължаваме промяната" по повод встъпването на новото, четвърто поред правителство, назначено от президента Румен Радев.

За да няма газ трябва или да бъде прекратен договорът за гръцката връзка или да бъдат прекратени преговорите с Азербайджан, или да бъдат неосъществени доставките за седем кораба, които вече са договорени, или да не бъде нагнетен „Чирен“, обясни Митев.

Той каза, че е видял няколко типа хора, избрани от Румен Радев: „Едните са експерти, които са работили по министерствата. Виждам хора, които са работили отдавна в сферите, в които той ги е поставил. За мен са интересни няколко неща. Едното е, че Радев първо даде неосъществим мандат на БСП, а сега подреди в служебното правителство опоненти на сегашното ръководство на БСП.“

„Не вярвам, че ГЕРБ, начело с Борисов изобщо може да участва в преговори с „Продължаваме промяната“, заяви още представителят на партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай