Неделя,

Станислав Анастасов хвърли бомба за газа. Разкри машинации на ПП

От: СТАНДАРТ -
7780
Станислав Анастасов хвърли бомба за газа. Разкри машинации на ПП
A
A
A

Бомба за газа хвърли зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов в интервю за БНТ. Той разкри машинации на „Промяната”.

Енергийният сектор наистина се намира в много тежко състояние, толкова тежко, че дори още не знаем реалните размери на това, което се крие от нас. Знаем за някакви виртуални договори, за които нямаме инфраструктура, знаем, че се озовахме в тази ситуация с много неясни действия, коментира народният представител, който е член на временната комисия, която проверяваше прекратяването на доставките на газ.

В комисията за „Булгаргаз” се натъкнахме на фрапиращи обстоятелства. Говоря за поведението не на руската, а на българската страна. Видяхме как някои оператори са резервирали капацитети месеци, преди да се случи спирането на газа, съобщи Анастасов. И каза, че това е нещо, което е изключително скъпо.

Някой явно е знаел, че ще се случат действия, в които България ще остане без газ. Някой се е готвел да вземе пазарния дял на „Булгаргаз”, разкри Анастасов.

Докладът на временната комисия е предаден на специализираните  институции. Най-интересно е, когато се стига до търга – някои фирми подават оферти преди „Булгаргаз” изобщо да е поскал такива. Желанието да се направи нещо с цел бърза печалба е било огромно, но реализацията е като всичко друго – доста аматьорска, каза още депутатът.

Станислав Анастасов съобщи и какви са очакванията на ДПС от служебното правителство. Най-важно е да се възстанови диалогът с бизнеса, защото той бе тотално скъсан от предишния кабинет. Много важно е да се извади реалното състояние на държавата, всичко, което се прави като ПР на правителството, не кореспондира с реалното състояние. И да започнат да правят първите стъпки за нормализация. Защото институциите бяха превърнати в изпълнители на частни интереси. Това е истинската дефиниция за корупция и за мафия, с които те си служат всеки ден, обобщи Анастасов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички