Социолог предупреди за нещо страховито

По-вероятният сценарий пред България е нови избори напролет, прогнозира Първан Симеонов

Социолог предупреди за нещо страховито | StandartNews.com

По-вероятният сценарий пред България е нови избори напролет. Такава прогноза в „Интервюто в Новините на NOVA” направи социологът от „Галъп Интернешънъл” Първан Симеонов.

„Въпросът за оръжията за Украйна е главно символен маркер. Опит на ГЕРБ да излезе от изолацията, много важен символен въпрос за „Демократична България” и ПП. Хартиената бюлетина - това е тяснопартиен интерес на няколко формации”, добави той.

„Всичките си правят кампания. Недай Боже да почнат с бюджета такива неща да правят, защото там е страшно. Бюджетният популизъм е страховито нещо. И по действията им, и по тематичните им мнозинства изглежда, че по-скоро правят кампания, отколкото да работят за страната”, каза още Симеонов.

От гледната му точка на политолог служебното правителство се справя. Добави обаче: „Най-опасното е да не вземе на хората да им хареса правителствата в България да се назначават, а не да се избират. Това ще означава, че политическата криза преминава в такава на демократичния модел”, смята той.

Според Симеонов партиите считат, че нови избори ще бъдат по-добре за тях. „Има възможност за съзряване, но не съм сигурен дали то няма да отнеме поне още едни избори”, завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай