Социалист напусна БСП на 9 септември, кандидатира се за кмет от НДСВ

Социалист напусна БСП на 9 септември, кандидатира се за кмет от НДСВ | StandartNews.com

Един от изявените активисти на БСП в Добричка област Генади Ганчев е подал заявление за напускане на партията на 9 септември. Това съобщи пред "Стандарт" самия той, като добави: "Член съм на тази партия от 1988 г., но напускам не заради различия между моите виждания и БСП, а заради причини от личностен характер с водещи социалисти".

В предстоящата кметска надпревара Ганчев се явява за кметския стол на най-голямата община в страната - Добричка, като независим кандидат, подкрепен от НДСВ. По този повод той изрази благодарност към царската партия и заяви, че амбициите му са да стигне до балотаж. Запитан дали смята, че ще успее да привлече част от гласовете на социалистите в Добричка община, Ганчев коментира така: "Аз съм познаваем за хората и от служебните си ангажименти имам контакти с 64 арендатори и кооперации - работодатели, в тази община".

Областният координатор на НДСВ Георги Желев заяви, че партията ще се яви на изборите в общината със своя листа, като не уточни кандидат за кмет Г. Ганчев ще бъде ли в нея и на кое място. Той добави, че се водят преговори и се очаква и други политически сили да подкрепят кандидатурата на Ганчев, която НДСВ издига за кметското място в Добричка община. Досега тази община бе червена крепост. Като неизменно изборите печелеше Петко Петков. Ганчев бе сред номинираните на общинската партийна конференция за кандидат на БСП, но така и не спечели доверието на съпартийците си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай