София събира младежи на ЕНП от 40 държави

Свежата кръв на партията даде пълна подкрепа за приемането на България в Шенген

София събира младежи на ЕНП от 40 държави | StandartNews.com

София. София събира младежи на Европейската народна партия /ЕНП/. МГЕРБ ще бъде домакин на конгреса им през следващата година. Решението форума да се проведе България беше взето днес на заседанието на Съвета на младежите в Мадрид. Срещата преминава под надслов „Европейското сътрудничество – движеща сила за развитие“. Родните гербери бяха единодушно избрани за домакин на конгреса на най-голямата дясноцентристка младежка организация в Европа.

Очаква се догодина за Деня на Европа да пристигнат около 250 делегати от 57 организации от над 40 страни отЕвропа, Близкия изток и Северна Африка. Конгресът е най-голямото събитие в календара на международната организация, а кандидатурата на София и ГЕРБ бе предпочетена пред тези на Букурещ и Киев.

Конгресът ще се проведе между 9 и 12 май под надслов „Мястото на Европейския съюз в света – различните аспекти на европейската сигурност и общностните действия за посрещане на световните предизвикателства“. По време на срещата ще бъде направен отчет за постигнатото през последните две години, както и ще бъде избрано ново ръководство на организацията.

На форума в Мадрид днес по инициатива на МГЕРБ младежите от ЕНП дадоха своята пълна подкрепа за приемането на България в Шенген. Участниците в срещата категорично се обявиха и за отпадането на съществуващите рестрикции на пазара на труда към българи и румънци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай