Слави: Паметник на Аспарух вместо на Съветската армия

В София, столицата на България, няма нито един паметник на създателя на България, каза лидерът на ИТН

Слави: Паметник на Аспарух вместо на Съветската армия | StandartNews.com

Слави Трифонов с позиция за бъдещето на Паметника на съветската армия в центъра на София.

"Според мен на мястото на паметника на Съветската армия трябва да има паметник на създателя на българската държава хан Аспарух. В София, столицата на България, няма нито един паметник на създателя на България - хан Аспарух. И целият този скандал около паметника на една отдавна несъществуваща армия, която въобще не ни е освободила, а направо ни е поробила, целият този скандал е адски удобен да махнем този абсолютно ненужен и напълно безмислен монумент и като българи да издигнем паметник на най-важния българин - хан Аспарух", пише лидерът на ИТН във Фейсбук.

"Аз правих подобна инициатива преди години и тя не се получи. Защо? Защото администрацията направи всичко възможно, по всякакъв начин, с всякакви причини, да убие тази идея още в зародиш. Защо? Не знам. Имах чувството, че административните служители не са българи, а византийци", допълни той.

"А сега дали е възможно някаква такава идея да се получи? Ако питате българите дали вместо паметник на Съветската армия е по-добре да има паметник на хан Аспарух, най-вероятно огромната част ще кажат: “Разбира се, че на хан Аспарух”. Но най-вероятно няма да стане. Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме чужди армии, отколкото тоя, дето ни е създал. А иначе идеята е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже", заключи Трифонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай