Слави: Битката е дълга, ще я спечелим заедно

Отиваме на нови избори, обяви Трифонов и благодари на "Има такъв народ"

Слави: Битката е дълга, ще я спечелим заедно | StandartNews.com

Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим. Заедно! Това каза Слави Трифонов на всички приятели и съмишленици на "Има такъв народ", след като обяви, че утре партията му изобщо няма да предлага кабинет за гласуване в парламента. Причината за това е отказът на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" да подкрепят предложеното от "Има такъв народ правителство.

Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние, като първа политическа сила в сегашния парламент, няма да подкрепим нито партиите на статуквото за съставяне на следващ кабинет, нито "Демократична България", нито "Изправи се БГ! Ние идваме!", каза още Трифонов. И допълни: "Разбира се, че съществува вероятността според Конституцията при следващите две възможности, определени от Конституцията, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и БСП, да създадат правителство и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна.".

Слави Трифонов заяви, че на президентските избори "Има такъв народ" ще подкрепи Румен Радев.

Ето цялото изявление на Слави Трифонов, направено в ефира на 7/8 ТВ и излъчено във Фейсбук:

"Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Заявиха го ясно и в публичното пространство. Това означава следното: протестът срещу ГЕРБ и всичко, свършено от ГЕРБ, са останали в миналото. А в настоящето и в сегашния парламент има политически амбиции, всякакви амбиции, лицемерие, лъжи, предателства и игри - абсолютно неприемливи за мен и моите колеги от "Има такъв народ".

Затова ще се случи следното:

1. Предполагам, ясно става, че ние направихме всичко възможно и всички компромиси и жестове към т. нар. партии на протеста, за да подкрепят правителството на "Има такъв народ" като първа политическа сила. Направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, за да има правителство и да са доволни от партиите на протеста. Това не се случи заради поведението и в крайна сметка предателството на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!"Не е тежка тази дума предателство. Предателство е, когато някой те предаде. Това е предателство. Затова ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без подкрепата на тези партии - партиите на протеста, ние няма да предлагаме кабинет.

2. Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние, като първа политическа сила в сегашния парламент, няма да подкрепим нито партиите на статуквото за съставяне на следващ кабинет, нито "Демократична България", нито "Изправи се БГ! Ние идваме!".Разбира се, че съществува вероятността според Конституцията при следващите две възможности, определени от Конституцията, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и БСП, да създадат правителство и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна.

3. На президентските избори, които предстоят след няколко месеца, "Има такъв народ" ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев, защото той най-много изпълва със съдържание представата ни за президент на България. И с нашата подкрепа ние се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур.

И накрая:

Благодаря на всички, които не се притесняват, да застанат заедно с нас с имената си и с лицата си и в първото ни предложение за кабинет, и във второто.

Уважаеми колеги, най-искрено Ви благодаря! Благодаря и на парламентарната група на "Има такъв народ" и на всички наши съмишленици, приятели и участници в това което правим. Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим. Заедно!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай