Скандал! БСП ТВ нарече Радев "Борат"

Ние сме българи и трябва да си говорим на нашия си език", коментира водещият в студиото

Скандал! БСП ТВ нарече Радев "Борат" | StandartNews.com

Водещият на червената телевизия БСТВ Стоил Рошкев направи странен коментар за Румен Радев

"Сега да ми говори на развален английски като Борат, някак си на мен не ми направи добро впечатление. Ние сме българи и трябва да си говорим на нашия си език", коментира Рошкев със зрител.

Рошкев заяви, че Радев не бивало да прави обръщението си към ООН на английски, защото е български президент. 

"Много е полезно да се знаят езици, но когато ти си държавен глава на една суверенна държава, да говориш на друг език изглеждаш като индианец. Разбирате ли, един индианец застава да говори с големия бял брат на неговия език.

Ако искаш наистина да си горд представител на една изконна 1300-годишна нация, ти можеш да знаеш 65 езика, но трябва да говориш на твоя език. Иначе изглеждаш като един дивак", заяви водещият.

Това обаче предизвика истинска буря сред социалистите, а  Кирил Добрев написа гневен коментар във фейсбук, като изрази надежда изказванията на Рошкев да са негова лична преценка и мнение, а не позиция на партийната телевизия. Той подчертава, че медията е собственост на БСП и се издържа от субсидията, отбелязва "Марица".

Шефът на софийските социалисти Калоян Паргов заяви, че е неестествено журналист на тяхната телевизия да вкара партията във филм, чийто абсурден сценарий все едно е писан от Саша Барън Коен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай