Синът на Теди Москов в нова дясна партия

Режисьорът Иван се записа заедно с наследника на Константин Муховски

Синът на Теди Москов в нова дясна партия | StandartNews.com

София. Деца на видни седесари един през друг се записват в новата дясна партия - Движение "22 септември". Формацията, искаща обединението на всички десни партии и написването на изцяло нова Конституция, в момента се структурира от бившите депутати Едвин Сугарев и Евгений Михайлов.

Очаква се до средата на месеца движението да стане партия. В него участват още авторът на синьото лъвче художникът Георги Липовански, композиторът Александър Кипров - "Последен валс", бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев, писателката Теодора Димова. В партията ще се запишат и деца на видни седесари като юриста Теодор Муховски (син на Константин Муховски, един от създателите на фондация "Демокрация") и младият режисьор Иван Москов, син на Теди Москов.

"За по-малко от месец движението получи такава подкрепа, която ни кара да смятаме, че съвсем скоро трябва да проведем учредителното си събрание за създаването на нова партия", коментира един от инициаторите Евгений Михайлов. Той заяви още, че ще търсят подкрепа и взаимодействие от много партии, в това число и от ГЕРБ. "Хората на Бойко Борисов имат над 1 милион избиратели и доверието на Европейската народна партия. Вярвам, че заедно ще можем да реализираме конституционното мнозинство от 3:1 срещу БСП и другите. Подадохме ръка за общи действия и на Реформаторския блок, но за сега те заявяват желание за самостоятелен мандат и управление. Търсим и други партии като РЗС и Българска християнска коалиция, които от години отстояват идеята за нова Конституция", обясни още дългогодишният седесар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай