Силистра на крака пред Сергей заради театъра си

Силистра на крака пред Сергей заради театъра си | StandartNews.com

Силистра. Възстановеният театър в Силистра "Сава Доброплодни" стана причина соцлидерът Сергей Станишев да бъде посрещнат от местните с 15-минутни аплодисменти.

Сцената на Мелпомена заработи отново след близо двегодишно прекъсване по настояване на медийния секретар на Столетницата и депутат от Силистра Антон Кутев. Над 1000 активисти и симпатизанти на БСП пяха Интернационала и химна на България за отбелязването на 120-годишнината от създаването на партийната организация край Дунав. Станишев връчи лично над 30 партийни книжки на млади социалисти.

По-рано през деня соцлидерът стартира проект за рехабилитация на улици в община Ситово за над 1 милион и 300 хил. лв. "Тук проектът за публично инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" е вече на ниво реализиране, докато на други места тепърва стартират проектите", посочи Станишев. И счупи шампанско в машините заедно с кмета на селото Николай Неделчев.

"Благодарение на смелостта на правителството и невероятната му амбиция да върне справедливостта в България бяха отпуснати тези 500 млн., които са за нас, всички българи, без да ни делят на сини, червени или други", каза Неделчев.

По време на обиколката в Силистренско Станишев раздаде и десетки автографи на участници и публика във фолклорния фестивал "Сребърна пее и се смее". Там Станишев бе поздравен от кмета на румънския град Слобозия Александър Стойка.

"Ние сме тук цяла румънска делегация, за да подкрепим и БСП, и лидера на европейските социалисти Сергей Станишев, и всички българи, за да спечели социалната идея", обяви румънският градоначалник. И на български език завърши със "Само БСП и победа!". "Ако променим България и Европа, променяме и живота си към по-добро", обърна се към множеството соцлидерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай