Сигнал за побой в Белица

Сигнал за побой в Белица | StandartNews.com

Четири жалби изпрати в ОИК - Белица кандидат-кметът Радослав Ревански. Той е на балотаж срещу Иван Богданов. Първата е за побой в града. Той е посочил, че Иван А. /Айдуко/ е заплашвал Джемал Медаров (Горски) да работи за определена партия. Горския отказал, след което Андреев му е нанесъл побой.

Ревански е поискал "да се обърне сериозно внимание на случая и да се вземе компетентно решение".

Към жалбата няма приложени доказателства, от които да е видно наличието на твърдяното нарушение, мястото на извършването му, както и данни относно извършителите му, се казва в решение на ОИК.

Не е в правомощията на ОИК да извършва разследвания и да провери дали изложените в жалбата факти отговарят на действителността, заради което оттам са изпратили жалбата по компетентност в полицейския участък в Белица за предприемане на необходимите действия.

Втората жалба на Ревански е, че Иван А. (Малкия айдук – син на Айдуко) е забелязан да купува гласове в квартал „Русовица" на града.
Към жалбата отново няма приложени доказателства, твърдят от ОИК. И този сигнал е препратен до полицията за разследване.

Третият сигнал, внесен от кандидат-кмета Ревански е за "притесняване на гласоповадатели". Посочва се, че Мустафа К., който е член на СИК в с. Краище, се опитвал да види за кого гласуват хората и надничал в бюлетините им. Извършена бе проверка от представители на Общинска избирателна комисия - Белица и лицето е предупредено да не извършва подобни действия.

„Четвъртата ми жалба е, че Иван Стойчев обикаля града с някакви мутри и заплашва, тормози хората. Опитва се да създаде етническо напрежение. Затова съм внесъл жалби и в ОИК, и в полицията", поясни самият Ревански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай