Събота,

Сиди от ВМРО: Македония, Мизия и Тракия са земите на Майка България

От: Рачо Рачев -
Сиди от ВМРО: Македония, Мизия и Тракия са земите на Майка България
A
A
A

В деня на Западните покрайнини България наложи вето на сърбоманската омраза в Скопие! Време е Заев и компания, както и техните господари в Белград, да проумеят, че колелото на историята се върти!

Тези емоционални думи написа късно снощи във „Фейсбук“ депутатът от ВМРО Александър Сиди по повод наложеното от страната ни вето за предстоящите преговори за членство на Северна Македония в ЕС.

Припомняме, че след поредица провокации от политиците в Македония заместник министър-председателят по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов категорично показа, че няма да допусне страната ни да направи компромис с историята и националните ни герои. Преди дни той излезе с позиция, в която се изброяват точно и конкретно нещата, с които ние няма да се примирим, а ден по-късно народните представители от ВМРО прочетоха и декларация в парламента.

България е регионална сила, продължава още Сиди в поста и допълва:

„Време е историческата несправедливост да бъде възстановена! България няма да предаде своя национален интерес! България няма да предаде своята Македония! България няма да предаде своята история и език!“

Ето и пълния текст на позицията на Александър Сиди във „Фейсбук“:

Днес България наложи вето на членството на Република Северна Македония в ЕС. Вето не на Македония. Защото Македония, Мизия и Тракия са земите на Майка България! Днес наложихме вето на онази Северна република, която сърбите насилствено, кърваво откъсваха от България повече от век. Откъсваха яростно парче по парче, убивайки човек по човек. Прекрасно описано от френския автор Анри Пози още в трийсетте години на миналия век. Днес България наложи вето на сърбоманската омраза в Скопие. Днес – на шести ноември. Денят, в който пада убит за същата тази наша Македония Черньо Пеев – Христо Чернопеев – български офицер от Дерманци, Плевенско. Виден деец на ВМРО, член на ръководството, участник в аферата „Мис Стоун“ и в освобождението на Кавала. Войвода, паднал убит в бой със сърбите при Криволак. Погребан в църквата на Ново Село, Щип (родното място на Ванчо и Тодор). А гробът му е унищожен от сърбоманите през 1945 г.

Днес България наложи вето на сърбоманската омраза в Скопие. Днес, на шести ноември. Ден, в който сърбите ограбват от България Западните български покрайнини. Денят, в който е начертана черната граница. Тя разсича 25 български села – Груинци, Стрезимировци, Петачинци, Банкя, Врабча, Долна Невля, Ресен и др., като разделя къщи, дворове, ниви, извори, кладенци, гробища, пътища, семейства, роднини и приятели. Граница, която разделя брат от брата, покойник от опечалените.

Днес България наложи вето на сърбоманската омраза в Скопие! Днес, на шести ноември... В памет на Христо Чернопеев. В памет на всички български мъченици от Западните български покрайнини!

Днес ветото бе обявено от Красимир Каракачанов – председател на ВМРО!

Време е Заев и компания, както и техните господари в Белград, да проумеят, че колелото на историята се върти! И днес, в деня на Западните покрайнини, в деня на смъртта на Христо Чернопеев, България е регионална сила, с която трябва да се съобразяват! Време е историческата несправедливост да бъде възстановена! България няма да предаде своя национален интерес! България няма да предаде своята Македония! България няма да предаде своята история и език! Защото където е текло, пак ще тече...

Днес България наложи вето на сърбоманската омраза в Скопие!

България над всичко!


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички