Шопов: Общината трябва да е добър домакин за инвеститорите

Шопов: Общината трябва да е добър домакин за инвеститорите | StandartNews.com

„Ще покажем, че има възможност и надежда за община Пазарджик, за града и селата да имат нова визия, свързана с нов начин на разпределение на финансите, с нови работни места и с реализиране на пропуснати до момента възможности". По този начин кандидатът от ГЕРБ за кмет на Пазарджик Найден Шопов обобщи посланието на управленската си програма, която бе представена официално днес пред медии и граждани от Шопов и кандидати за общински съветници от листата на партията.

Тя е структурирана върху шест основни приоритета и в детайли обхваща всички сфери на обществено икономическия живот.

На първо място Найден Шопов постави подобряване на икономическата среда в община Пазарджик. „Общината и нейната администрация трябва да е добър домакин за инвеститорите, които желаят да създават или развиват дейността си в нашия край", подчерта кандидатът за кмет. Според Шопов професионалното, добронамерено и предвидимо отношение към потенциалните инвеститори е ключово за развитие на местната икономика и създаването на нови работни места." В тази връзка имаме за цел да се намалят административните препятствията, да се съкратят сроковете за издаване на разрешителни и да се отстранят субективните фактори и корупционните практики при обслужването и на фирмите, и на гражданите", каза още Найден Шопов. „За целта ще създадем нов тип електронна администрация с възможности за онлайн достъп по всяко време", уточни кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пазарджик.

Шопов конкретизира и част от другите механизмите за подобряване на икономическата среда в региона. Сред тях са преразглеждането на данъците и на-вече на такса смет, която в момента е една от най-високите в страната; данъчна ваканция за погасяване на задълженията към общината без наказателни лихви и създаване на бизнес портал за рекламиране на потенциала, ресурсите и работната сила в пазарджишко.

Кандидатът на ГЕРБ подчерта, че финансова стабилност на община Пазарджик също стои на преден план в програмата му. Шопов изтъкна, че най-важно е да се спре досегашната практика на неразумни разходи и разпродажбата на общинско имущество на безценица. „Въпреки множеството въпроси , които задавахме като общински съветници в предишния мандат, така и не получихме отговори от кмета или администрацията за реалното финансово състояние и задълженията на общината", каза още той.

Другите приоритети, заложени в управленската програма на ГЕРБ за община Пазарджик, са подобряване на жизнената среда, инфраструктурни проекти, сигурността и обществения ред, подобряване на транспорта, развитие на образованието, културата и спорта.

Реализацията им предвижда ефективно използване на средствата по оперативните програми на ЕС, въвеждане на джи пи ес система за контрол на транспорта и изграждане на взаимосвързани велосипедни алеи между града и близките села, създаване на централизирана система за видеонаблюдение, популяризиране на културните и исторически забележителности в пазарджишко, стимулиране на образователни, спортни и културни инициативи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай