Положението в държавата стана мамата си хари

Градската десница подпали фитила на класиката в скандала - секс и пари

Положението в държавата стана мамата си хари | StandartNews.com
  • Шерше ла фам на изборите
  • Градската десница подпали фитила на класиката в скандала - секс и пари
  • След епистоларните интриги положението в държавата стана мамата си хари

Мамата си хари е положението, откакто президентът обяви онази дата - на изборите. Джипката пърпори в делник и празник. Нинова отбеляза ЧРД сред природата, където горският й подари вдъхновение за партизанско движение срещу ГЕРБ и съюзник в лицето на тъмносин генерал. А Цветан Цветанов като истински изборен атлет се записа първи за всичките 12 частични местни вота, които ще се проведат на 28 март. Така де, надпревара си е. Загрявка за големия спринт на 4 април.
Но най-драматичен съспенс в започналата вече кампания внесе градската десница. След като повторната й акция на "Росенец" - плевене на замръзнал пясък, не събра нито ентусиазирани агродесни, нито лайкове в мрежата, интелектуалният кръг около Христо Иванов реши да се опре на класиката в скандала - пари и секс. И като в класически роман от 18 век заваляха едни писма, кое от кое по-разтърсващо и по-пикантно.

Крак за опасните връзки повлече Елисавета Панова
с удар право в десетката - писмо до премиера. В епистоларния шедьовър, на който би завидял и самият Шодерло дьо Лакло, Борисов е едновременно алфа мъжкар, мафиотски бос, предводител на орки и нов Нерон. Дори Стивън Кинг не би обрисувал по-всеобхватен образ на Принца на мрака. За да е пълна картината, той, разбира се, си има и ортак - Пеевски. Но, както личи от писмото, за първи път депутатът от ДПС не е в центъра на атаката. Не е интересен. Защото поантата на творението показва, че то е за едни пари. В навечерието на най-светлите празници Панова получила коледна честитка от данъчните. Запорирали единствената й банкова сметка като физическо лице. Естествено, поръчката била от Борисов, който още през 2010 г. не пуснал г-жа Панова в самолета си за Германия, защото написала преди визитата му, че бил свързан със СИК.
В последвали интервюта съпругата на шефа на ВСК Лозан Панов

подробно навлезе в политическия трилър
как запорираната сметка била последният от серия удари срещу нея, немския вестник, който издава и мъжа й. Накрая просълзи аудиторията с тв признанието си в "Алтернативата", че цял живот е мечтала да посети Третяковската галерия в... Санкт Петербург.
Незначителна подробност е, че музеят, основан от Павел Третяков, все още е в Москва. Разбираема е грешката, умните и красивите изучават в детайли само западната половина на географията. Важното е, че писмото има друга, много по-важна цел. Зачеква най-щекотливата около Борисов тема - съдбата на "прекрасната госпожа" от неговата спалня.
Изведнъж въпросът коя е Мата Хари, както премиерът сам нарече пред немско издание операторката на клипа от Бояна, стана единствен в страната. Дори гафовете Тръмпови на изпроводяк, гневът ресторантьорски и британският щам, който мори 7 пъти по-яко от основния коронавирус, не са в състояние да изместят темата.
Питането постави войнът от жълтите павета Христо Иванов.

Новият му щурм обаче не бе с харпун и плавници, а с перодръжка
Пост на Иванов във фейсбук, илюстриран със снимката на Виолета Сечкова, избрана за почетен консул на Южна Корея в Пловдив, остави внушението, че бизнесдамата има връзка със скандала. Сечкова светкавично отговори с писмо. Не до Иванов, а до съпругата му Йорданка. В него като възмутена жена, майка и съпруга дамата попита Иванова това ли са моралните ценности, в които възпитава децата си. И одобрява ли, когато политици, в частност съпругът й заради съмнителни политически дивиденти са готови да погазват всякакви морални норми. Тя така и не получи отговор. Но всички останали разбраха, че мотото на новата предизборната кампания на Иванов ще е: Коя е Мата Хари?
Координираният интерес към премиерската спалня рязко съвпадна с две други писма, опитвайки се да отклони интереса от тях.
Първото е на съпруга на Елисавета Панова.  Председателят на Върховния касационен съд
Лозан Панов реши да използва появяването си на сцената през Новата години, за да забие поредния клин между институциите в държавата. Неколкомесечното му публично отсъствие беше нарушено преди десетина дни с новина до медиите. Тя бе елегантно поднесена под формата на писмо до главния съдебен инспектор Теодора Точкова, в което иска да му бъдат предоставени всички документи, свързани с проверките, които Инспекторатът към ВСС  е стартирал и приключил срещу самия него през изминалите години. Творбата, много близка по време с тази на Панова до Борисов, оставя внушението, че Инспекторатът нещо не вършел прозрачно. Но недвусмислено води до виновника за всички несгоди на градската десница - главният прокурор.  
Второто отново е на дама, споменавана в скандала Мата Хари. Сякаш да се надсмее над правосъдието, ден след като една съдийка обяви ареста на обвиняемия Пламен Бобоков за неправомерен, съпругата му Христина пусна колаж с щастливи снимки от безметежната им ваканция в планински курорт. А след това енигматично написа в Инстаграм: "Благодаря на всички, които се вълнуват от семейството ми и ентусиазирано отразяват нашата взаимна отдаденост, обич, щастие и сплотеност!
Когато човек е млад лесно различава доброто от злото. С годините

нещата се усложняват, а героите се преплитат
вятърът става по-силен и винаги в лицето!"
И докато всички тълкуваха писмото на Бобокова, гадаейки кои точно и как са преплетените герои, още един виден представител на градската десница влезе в епистоларен режим. Съсредоточен върху Мата Хари интригата, политикът с пагони Атанас Атанасов взе, че изпусна в ефир намеренията на умните и красивите да се прегърнат с БСП. По формулата премиерът наш, министрите ваши.
Наложи се после дълго и тъжно да плюнчи молива във фейсбук, за да убеждава десните, че коалиция с комунисти няма да прави. Но ден по-късно Христо Иванов издаде четата, като обяви, че градската десница ще приеме всеки, който подкрепи техен мандат.
Шeрше ла фам (Cherchez la femme), бе казал Александър Дюма - баща.

С парфюма на наближаващите избори
всеки у нас взе да търси жената. Дори дамата с мъжки стил в политиката. Корнелия Нинова се разписа, разпращайки покани на ляво и наясно за отечествен фронт срещу Борисов, особено към Мая и Слави. Очаквано, Трифонов й отговори с писмо. В него, след изисканото "Мила ми, госпожо Нинова" последва учиндолското: С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката.
Като опитен шоумен Дългия разбърка епистоларната сюжетна линия и след въпроса коя е Мата Хари постави нов - за котарака Леополд. Приличате ми на котарака Леополд от едно руско анимационно филмче, който казваше: "Ребята, давайте жить дружно!", написа Трифонов. А в групата на БСП дружно си скъсаха ризите: "Така ли се говори на жена".
Пикантерии от гардероба, асансьора, терасата и чаршафите са белязали всички избори. Но, ако досега те бяха джуфката на партийните войни, днес са основна сюжетна линия. Стигне ли се до нея обаче участниците в романа трябва да помнят, че тя винаги завършва с две неща: страшен резил и голям срам.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай