Шефът на НС нападна Радев. Тежко обвинение

Мирослав Иванов коментира политическата ситуация

Шефът на НС нападна Радев. Тежко обвинение | StandartNews.com

"Може би – да, не съм сигурен“. Така Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“, който изпълнява длъжността председател на народното събрание, отговори на въпроса вярно ли е, че ПП все още не е внесла документи за регистрация като партия.

Партията беше учредена на 15 април. Иванов не знае също дали имат проблем с марката „Продължаваме промяната“, за която претенции има кметът на Добрич Йордан Йорданов и ще се наложи ли да си търсят друго име.

„Това е абсолютно без значение, защото хората познават нашите лица. Ние сме тук, ние ще продължим, независимо дали ще се формира нов кабинет или не. Излязохме преди няколко дни на площада и направихме същите заявки пред хората там, които на практика дадоха оценка на нашата работа“, коментира Иванов пред bTV.

Според и. д. председателят на парламента Кирил Петков е бил добър премиер през изминалите шест месеца и не вижда причина да не бъде издигнат отново за министър-председател.

„Ами ако не бъде подкрепен, то ще бъде ясно, че тези политически формации или народни представители не споделят нашите принципи – нулевата толерантност към корупцията“, допълни Мирослав Иванов.

Той няма отговор на въпроса защо се стигна до разрив в отношенията между „Продължаваме промяната“ и президента Румен Радев. Неговият въпрос към Радев е защо никога не похвали правителството за добрите неща, които направи, като осигуряването на газ, след като Русия спря доставките, овладяването на цените на тока за битовите потребители и др.Иванов призова Радев да бъде обективен в оценката си към кабинета „Петков“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай