Ще сваля ли кабинета? Горещо от Румен Радев

Аз съм коректив на властта, а не опозиция

Ще сваля ли кабинета? Горещо от Румен Радев | StandartNews.com

Президентът Румен Радев е на посещение в Германия. Началото на визитата на държавния глава в Берлин започна със среща с българската общност. На нея сънародниците ни попитаха президента за отношенията му с правителството и доверието му към кабинета, предаде Нова тв.

“С моето говорене не държа да сваля правителството. Но е много важно за едно правителство, което идва с големи обещания, да спазва обещанията си, да няма сиви зони, да няма скрити процеси”, заяви Радев. Той призна, че имат разминавания с кабинета по определени теми. “Аз съм се обявил категорично с много ясна позиция за нашите братя в РС Македония.

Имаме известни разминавания, но аз ще продължа да следвам тази позиция. От това ще зависят и отношенията ми с правителството”, категоричен бе Радев. “Винаги съм се придържал към своите конституционни права, не съм бил опозиция на никоя власт, а коректив”, допълни той. 

По повод предстоящите протести, президентът напомни на властта, че кризите се решават с диалог. “В ситуация сме на много тежки кризи. Важно е да има диалог. Когато бизнесът иска срещи - да се чува и да се вижда какво искат българите”, призова държавният глава. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай