СДС призова хората да гласуват

СДС призова хората да гласуват | StandartNews.com

"Единственият начин за съпротива на българския гражданин срещу фалшификациите в страната е да гласуват". Това заяви Любен Дилов-син на специална пресконференция на СДС по повод скандала с отпечатването на 350 000 бюлетини в печатница в Костинброд.

"Категорично подкрепяме прокуратурата и ДАНС и настояваме главния прокурор да стигне до край", категорични са от СДС.

"Няколко избора у нас са били явно манипулирани. С купени гласове, с фалшифициран вот, някой лош взима властта, но не може да управлява. Хората после му го връща, но се губи време. Нека не губим пак време". Това заяви председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов. Той обясни, че подкрепя действията на прокуратурата и ДАНС, главният прокурор да стигне докрай със скандала с подслушванията и днешния сигнал за бюлетините.

Кабаиванов уточни, че назначеното служебно правителство трябва да наблюдава изборите в неделя, в противен случай президентът ще нос отговорност. Той настоя и за спешни мерки, които да бъдат взети от ЦИК- да разпореди напечатването на нови бюлетини или да възложи на секционните комисии да маркират бюлетините с печат и подписи на трима членове от комисиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай