СДС: Не могат да ни притискат за Скопие

Той остро критикува позицията на голяма част от северномакедонското общество

СДС: Не могат да ни притискат за Скопие | StandartNews.com

Никой не може да ни притиска заради Скопие. Това заяви евродепутатът от групата на ЕНП Александър Йорданов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3. Той остро критикува позицията на голяма част от северномакедонското общество, което отказва да признае историческите факти, засягащи спорните личности, които са документирали самоопределянето си за българи.

„Македонците искат да отнемат възможността на тези исторически личности, за да се самоопределят като българи, със задна дата“, каза Йорданов.

„Никакъв натиск от страна на ЕС няма да има срещу България. Разбира се, възможно е определени депутати от „левицата“, „зелените“ или „ляво-либерали“ могат да започнат някакъв процес на лобиране или договаряне, за да окажат някакъв натиск. Но това е абстракция, защото България е пълноправен член на ЕС и мисълта, че някой друг може да ни притиска, е по-скоро за домашна употреба тук на Балканите“, каза още Александър Йорданов. Той сподели, че е прекарал коронавируса, бил е в болница, а един от доброволците там е бил Ангел Джамбазки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай