Йорданов благодари на Борисов, че възпира БСП да не яхне властта

Постоянно ме бие на тенис, затова го критикувам, обърна го на шега човекът на СДС в листата

Йорданов благодари на Борисов, че възпира БСП да не яхне властта | StandartNews.com

"Благодаря на Бойко Борисов, че вдигна висока бариера пред БСП, за да не се върне във властта". Това заяви Александър Йорданов, който беше поставен на избираемото шесто място в общата листа на СДС и ГЕРБ. Бившият шеф на парламента беше най-вяло аплодиран при представянето на кандидатите за евродепутати, а повечето гербери в залата цитираха помежду си солените реплики на Йорданов по адрес на "селския хитрец Борисов", произнесени само преди няколко месеца.

"Правил съм грешки, но и за много неща съм бил прав. Критикувал съм премиера, но с него съм играл тенис и той винаги ме е побеждавал, как да не го изкритикувам", обърна го на шега човекът на СДС.

Иначе той започна словото си с повторение на култовата си фраза: "Днес е един добър ден за българската демокрация". И обясни защо: "Днес СДС и ГЕРБ си подаваме ръка в името на по-дъброто общо бъдеще и настояще на България и Европа".

После подчерта, че истинската политика е изкуство на привличането, разширяването и обогатяването, раждащи солидарност в името на националните интереси. Заради това лидерите на СДС и ГЕРБ Румен Христов и Бойко Борисов показали европейска политическа зрелост и национална отговорност. 

"Ние трябва да се противопоставим на лошите сценарии за България и Европа. Желая да помогна на общата ни кауза и  да изпитам радостта от победата над БСП", каза още Йорданов. И подчерта, че демокрацията у нас победи, но тя трябва да се защитава всеки ден и на всички избори.

"Понеже Корнелия Нинова много обича да яха кон, важното е никога да не допуснем БСП пак да яхне България", призова накрая Йорданов. И напомни, че при всяко червено управление страната ни се превръща в земя на страданието и слуга на чужди господари.

"Съдбата ни събра, за да победим БСП, защото само ние можем да го направим", завърши Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай