С отворено писмо лидер на ГЕРБ атакува БСП заради избори

С отворено писмо лидер на ГЕРБ атакува БСП заради избори | StandartNews.com

Изгрев. „Частичните избори за кмет в благоевградското село Изгрев в неделя ни направиха свидетели за кой ли път на комунистическата демагогия. Още с регистрацията на кандидата си, за да има гарантирано алиби в случай на загуба, БСП се скри зад инициативен комитет." Това се казва в отворено писмо на лидера на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов.

Според него по този начин социалистите са легитимирали събирането на лични карти на жители на селото в по-късен етап. В деня за размисъл заедно с горския служител са извършвали агитационна дейност по домовете на хората и са заплашвали, че ще ги оставят без дърва. Активисти на БСП са в основата на контролирания вот, за който лидерът на НДСВ в общината e алармирал ОИК. Със значки на БСП, забранени от закона в изборния ден, двама представители на партията са извършвали агитация пред секционната комисия.

„Това е само част от инструментариума на партията – столетница, която, погазвайки демократични и законови основания, с присъщата си безцеремонност направи поредното политическо пазаруване", твърди лидерът на ГЕРБ в областния център.

Техният кандидат Валентин Георгиев събра 159 гласа, а независимият Йордан Китанов, който е полицай и бе подкрепен от БСП, спечели 192 гласа. И победи още на първия тур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай