С кого си пише нощем Плевнелиев? Разкритието

Направи гореща прогноза ще се качим ли на последния влак

С кого си пише нощем Плевнелиев? Разкритието | StandartNews.com

Президентът Росен Плевнелиев си е писал снощи с президента на Хърватия Зоран Миланович. Поводът е бил победата на Хървания на Мондиала. Хърватите върнаха вкъщи смятаната за фаворит на Световното Бразилия и гордо се отправиха към полуфинала.

Ние сме изключително добри приятели, писахме си снощи за Световното, каза Плевнелиев в интервю за бТВ.

Кой е последният влак за България и ще се качи ли страната ни на него, бе горещата прогноза на Плевнелиев.

Ако търсим вината в другите няма да ни помогне, коментира Плевнелие неприемането на България в Шенген. 

Към днешна дата сме неспособни да постигаме стратегически цели, заради разделението, в което попаднахме. Европейския съюз е платформа за демократично и мирно развитие на страните. Ако сами не можем да подредим къщичката си, няма как другите да ни помогнат, добави президентът Плевнелиев. 

По думите му е правилно да работим с останалите държави от Съюза. 

Трябва да минем в режим на национално съгласие, да разберем че да приключи чакането на българите по опашките – припознаваме го като национален приоритет. Трябва да си даваме сметка, че Еврозоната ще бъде последния влак за България. Ако не влезем на 1 януари 2023г. ще се затвори една врата за няколко години напред. Необходимо е обединение на институции. Последната стратегическа цел, която постигнахме беше през 2019 г. да влезем в чакалнята на Еврозоната, отбеляза Плевнелиев. 

Проф. Габровски е изключителен човек, мъдър, независим. Той ще има правилния подход, за да успеем. Има и правилните приоритети. Този човек познава всички държава, той ги е лекувал. Той е изключително важна фигура. Трето има изключително важни приоритети и може да намери правилните хора, обясни Плевнелиев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай