Румен Петков извади тефтерче за политическо предателство

Румен Петков извади тефтерче за политическо предателство | StandartNews.com

София. Бившият вътрешен министър Румен Петков показа свое тефтерче, според което Найден Зеленогорски е повел във вота в няколко плевенски села с помощта на Цар Киро. "Найден лъже, че аз съм спечелил ромските гласове - той е професионален политически предател. Няма да коментирам прегръдките на Зеленогорски с г-н Киро", заяви Петков пред Нова телевизия, цитиран от "Блиц". 

"В село Славяново, основен източник на гласове - 953 за мен, на 2093 за Найден и то не без съдействието на г-н Киро. Буковлък на първия тур - 720 за мен и 477 за г-н Зеленогорски на първи тур, а на втория тур Найден удвоява резултата си", поясни той.

В отговор на въпрос за дискусионните клубове, които организира президента Георги Първанов Петков заяви: "Бях респектиран и съм щастлив от факта, че в НДК имаше много млади хора, които участваха в дискусионния форум и които мисля, че са един голям потенциал на България. Не мисля, че притегателната сила е против някого. Убеден съм, че беше за реабилитацията на политическите партии, на политическото в България, реабилитацията на доверието на обществото към институциите. Ръководството на БСП бяга от диалог. Ние три месеца нямаме заседание на Националния съвет. Девалвацията, деноминацията, деморализацията идва от това неглижиране на партийните органи. Всеки един от нас има своята вина.

Преди изборите пак по-редовно се виждахме и като се видим на съвет трябва да си викаме "за много години", защото това си е празник", коментира Петков. Той изказа предположение, че липсата на срещи в БСП е "може би нежеланието да се даде отговор на конкретни въпроси. Аз съм питал за поредица назначения и поредица действия на Националния съвет на БСП", обясни Петков. Той бе категоричен, че ако БСП не се промени нищо добро не очаква левицата.

Бившият МВР шеф заяви, че не споделя идеята, че БСП е загнила партия. "В нея членуват в голямата си част честни и почтени хора, които за съжаление се ангажират само когато трябва да се направи подписка или гласуване. Този процес на загниване идва от ръководството. Според мен трябва млад човек да оглави БСП, който има разбирането, че самодостатъчността е вредна. Ние пропуснахме много теми, а именно темата за морала, за отговорността. Не направихме сериозен анализ защо изгубихме изборите от 2009 г. Повишаването на разликата между ГЕРБ и БСП за съжаление не е в повишаването на доверието в БСП, а сриването на доверието в ГЕРБ", подчерта още Петков.

Петков уточни, че е говорил критично само срещу един от министрите на Пламен Орешарски и това е шефката на регионалното ведомство - Десислава Терзиева, която за пореден път Петков определи като недоразумение. "Госпожата беше ключов фактор при Бойко Борисов. При нея има тежка форма на некомепетентност. Трябва да си много разделен от реалността, че след 3 почивни дни да пуснеш на излизане от София три платна, а на влизане в София 1 платно. Резултатите са видими-смъртен случай на Хемус", подчерта Петков.ърванов събра хора от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай