Решават в сряда за новия членски внос в ГЕРБ

До месец местните структури на ГЕРБ ще обсъдят кандидатурите за предстоящите избори

Решават в сряда за новия членски внос в ГЕРБ | StandartNews.com

В сряда на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се реши какъв да бъде окончателният размер на членския внос в партията. Сред обсъжданите суми е 100 лв. месечно за членове на изборни позиции като кметове, депутати и европейски представители. Това съобщи в интервю за БНР Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и кмет на Стара Загора.

“Знаете, че когато субсидията се намалява, трябва да се намери алтернативен начин на финансиране и единият от тях това е членският внос да бъде увеличен, но ще бъдат направени различни категории, като учащи, работещи, неработещи, пенсионери и разбира се, хора на изборни позиции, чийто членски внос ще бъде в пъти по-голям, отколкото на тези обикновени членове“, каза Тодоров.

До един месец местните структури на ГЕРБ ще трябва да се съберат, за да обсъдят кандидатурите за предстоящите избори. След което Изпълнителната комисия на партията ще ги утвърди или отхвърли, посочи още Тодоров.

“Самият форум на ГЕРБ не беше редовен, той беше извънреден с конкретна тема. И това беше подмяна на напусналите членове на Изпълнителната комисия. За всички беше ясно още преди месец и половина какво се случва на практика и смятам, че това беше причината да няма изказвания“, каза Живко Тодоров.

Той посочи още, че не знае кои са 10-те човека, които са били против освобождаването на Цветан Цветанов от ръководните постове в партията: “Нямаме за цел да знаем (кои са – бел.ред.), в крайна сметка е нормално при едно такова гласуване да има хора, които са против или въздържали се, защото няма как да има пълно единодушие по всяка една от темите“.

Кметът на Стара Загора посочи още, че “не е редно се търси отговорност на хора, които са изказали различно мнение“. Според него важната новина от този форум е: “Важната новина всъщност са посланията, които премиерът направи в края на самия конгрес, и смятам, че това беше във връзка с отговорността, която има всеки едни от членовете на ГЕРБ, който е на съответна позиция, да се запази, да няма самозабравяне, да бъдат по-смирени, по-близо до хората, да няма "смяна в походката" и да няма промяна в поведението, която наблюдаваме толкова много години във влизането във властта на всеки един от политиците“.

Живко Тодоров коментира още и какво ще се промени в ГЕРБ от това, че вече няма да има “незаменим втори“: “Залага се на по-различно начало, на повече колективизъм, на отбор и аз вярвам, че хората, които са в Изпълнителната комисия, както и въобще всички областни координатори на ГЕРБ, и хората, които по места ще работят повече заедно и ще търсят общо решение на проблемите…“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай