Разследват трима петричани за купуване на гласове

Разследват трима петричани за купуване на гласове | StandartNews.com

Трима млади петричани бяха задържани в понеделник по обяд в Петрич по подозрение, че се занимават с купуване на гласове за местните избори в края на тази седмица. Мъжете пътували с колата на бащата на единия от тях, когато полицейски патрул ги спрял за проверка.

Криминалистите са действали по получен оперативен сигнал. Последвал обиск на трите лица и претърсване на автомобила. В един от тримата са намерени списъци с имена и ЕГН-та. Групата веднага е закопчана с белезници, тримата са вкарани в ареста до 24 с полицейска заповед по Закона за МВР.

„В момента е образувано досъдебно производство за купуване на гласове срещу неизвестен извършител. Продължават следствените действия, разпитват се хората от въпросния списък. Засега обаче няма повдигнати обвинения срещу конкретни лица поради липса на доказателства за тяхната вина. Нямаме информация някой от задържаните да е кандидат за общински съветник или за кмет на кметство в общината", заявиха от прокуратурата в южния град.

Тримата арестувани нямат роднинска връзка помежду си. Възможно е да са група за търговия с вот, която работи за тази политическа сила, която й плати, но може и да са невинни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай