Разглеждат инкриминирането на нападенията върху лекари

Разглеждат инкриминирането на нападенията върху лекари | StandartNews.com

София. Инкриминирането на посегателството върху лекари и учители е предвидената мярка, която днес ще разгклежда парлементът. Тези промени в Наказателния кодекс са по предложение на Атака, като те искат към лекарите да бъдат записани и аптекарите. Промените би трябвало да бъдат приети консенсусно от четирите политически сили (ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и Атака), тъй като всички имат сходни предложения.

Депутатите ще разгледат на първо четене и промени в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване.
Те предвиждат повишаване на средствата за отглеждане на дете до двегодишна възраст от 240 на 310 лева. От ГЕРБ предлагат това да се случи от 1 юли, а социалистите - от 1 октомври.
Очаква се конкретната дата, от която ще се случи увеличението, да бъдат уточнена преди окончателното приемане на промените.

Народните представители ще обсъдят и Законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Румъния за създаване на съвместна търговска структура - оператор на новия комбиниран (пътен и железопътен) мост между двете страни на река Дунав между градовете Видин (Република България) и Калафат (Румъния).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай