Райс притеснена за медиите у нас

Райс притеснена за медиите у нас | StandartNews.com

София. Състоянието на българските медии разтревожи и американската посланичка у нас Марси Райс. Според нея те не са достатъчно свободни.

Проведох разговори с много журналисти и се опитвам да държа под око какво се случва, казва тя в интервю за Вагабонд. Според нея България все още е на дъното на Европейския съюз по отношение на свободата на словото.

Журналистите трябва да бъдат отговорни, обективни и точни в отразяването на събития, но и свободни да пишат върху теми, които искат. В България обаче журналисти споделят, че са били заплашвани, а това води до автоцензура“, казва посланикът. Затова един от най-големите приоритети на Райс у нас ще бъде да наблюдава свободата на медиите.

Друга основна нейна задача ще бъде улесняването на бизнес отношенията между България и САЩ.

България е добра дестинация за започване на бизнес, важно е да работим за създаването на добра атмосфера за предприемачи в България, смята американският посланик.

Три месеца е твърде кратък период от време, за да се направят каквито и да е заключения, но при всички случаи изглежда, че Марси Рийс има по-различен стил на работа от своя предшественик, пише още списанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай