Четвъртък,

Рашков се чувства унижен, готов да хвърли кърпата в политиката

От: Стандарт -
14340
Рашков се чувства унижен, готов да хвърли кърпата в политиката
A
A
A

Чувствам се унижен, че ръководя ведомство, в което работи една служителка, която е от две години на работа и има такъв начин на живот, за какъвто виждаме в клипчето в последните часове. Това каза в предаването "Въпросите" по ТВ1 министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, визирайки жената-полицай от четвърто районно управление на МВР в София, която е заподозряна, че е помагала на предизвикалия тежката катастрофа в столицата Георги Семерджиев да избегне задържането.

"Основите на МВР са в окаяно състояние, бих казал. В МВР има добри, отлични бих казал служители, които показват, че могат да работят. Майстори са на професията си, но на фона на подобна информация", посочи още Рашков. Според него цялата история около Семерджиев е унизителна за много служители на МВР и ръководството на министерството.

Рашков се закани, че ще бъде направена подробна проверка на всички факти около Семерджиев, включително това, че е спиран 70-80 пъти от органите на КАТ за 16 години и спрямо него нищо не е предприето, въпреки, че във всички тези случаи той е карал без книжка.

"Промяната не може да се предизвика само с участието на министъра на вътрешните работи. Тя изисква съвместни усилия, за да скъсаме с това, което се е случвало до преди година-две. Тази деморализация, която заварих, тя не се случва за година две", каза още министърът на вътрешните работи в оставка.

"Връщам се в университета. Аз съм доцент в Университета за национално и световно стопанство, какъвто съм бил и допреди назначаването ми за министър на вътрешните работи. Нека никой не се притеснява за моето утре. То ще е може би по-добро от моето днес", каза Рашков в отговор на въпрос какво следва за него след евентуалното разпускане на правителството и нови избори.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички