Понеделник,

Рамадан Аталай с неудобен въпрос към властта

От: Агенция Стандарт -
9930
Рамадан Аталай с неудобен въпрос към властта
A
A
A

"Няма никаква чуваемост, свързана с управлението на държавата. Особено в сектор "енергетика". Председателят на КЕВР досега не е подписвал самостоятелно документи, които в последствие могат да бъдат атакувани, защото самият той знаеше, че Конституционният съд ще излезе с решение, с което ще бъде отзован от това място. Решения, в които неговият глас е решаващ, могат да бъдат атакувани в съда и да отпаднат".

Това каза пред БНР Рамадан Аталай, депутат от ДПС и зам.-председател на комисията по енергетика в парламента.

И попита дали в управлението на държавата има хора, които знаят, че всяко решение трябва да бъде прецизирано и от парламента, и от изпълнителната власт.

"Виждаме, че всяко решение, свързано с енергетиката, е палиативно. Или решение, свързано с интерес на определен кръг хора. Това, което се случва в енергетиката върви от лошо по-лошо. Идваш на власт с посланието, че няма да правиш нищо незаконно. Конкурси, назначения, закони в парламента са внасят заради конкретен човек". 

В предаването "12+3" Аталай посочи, че "ако нямаш управленски опит и си разпределил държавата като еднолична фирма, резултатите са много тежки за страната, особено в енергетиката".

Той допълни, че в най-кратки срокове процедурата за избор на нов председател на КЕВР ще отнеме поне месец.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички