Рамадан Аталай с неудобен въпрос към властта

В най-кратки срокове процедурата за избор на нов председател на КЕВР ще отнеме поне месец

Рамадан Аталай с неудобен въпрос към властта | StandartNews.com

"Няма никаква чуваемост, свързана с управлението на държавата. Особено в сектор "енергетика". Председателят на КЕВР досега не е подписвал самостоятелно документи, които в последствие могат да бъдат атакувани, защото самият той знаеше, че Конституционният съд ще излезе с решение, с което ще бъде отзован от това място. Решения, в които неговият глас е решаващ, могат да бъдат атакувани в съда и да отпаднат".

Това каза пред БНР Рамадан Аталай, депутат от ДПС и зам.-председател на комисията по енергетика в парламента.

И попита дали в управлението на държавата има хора, които знаят, че всяко решение трябва да бъде прецизирано и от парламента, и от изпълнителната власт.

"Виждаме, че всяко решение, свързано с енергетиката, е палиативно. Или решение, свързано с интерес на определен кръг хора. Това, което се случва в енергетиката върви от лошо по-лошо. Идваш на власт с посланието, че няма да правиш нищо незаконно. Конкурси, назначения, закони в парламента са внасят заради конкретен човек". 

В предаването "12+3" Аталай посочи, че "ако нямаш управленски опит и си разпределил държавата като еднолична фирма, резултатите са много тежки за страната, особено в енергетиката".

Той допълни, че в най-кратки срокове процедурата за избор на нов председател на КЕВР ще отнеме поне месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай