Рамадан Аталай с два неудобни въпроса към Кирил и Асен

Кирил Петков дори куриер не може да бъде, няма отговорност, каза депутатът от ДПС

Рамадан Аталай с два неудобни въпроса към Кирил и Асен | StandartNews.com

Два неудобни въпроса отправи към премиера Кирил Петков и дясната му ръка Асен Василев народният представител от ДПС Рамадан Аталай.

"Избирателите в районите на Кирил Петков и Асен Василев не могат да се похвалят с богатство. Но аз питам Кирил Петков беден ли е? Асен Василев беден ли е. Транспортният министър Николай Събев и Даниел Лорер бедни ли са? Не видях никой от тях да е дошъл с дисагите от село”, заяви Аталай. И подчерта: „Техният изказ от трибуната е с цел да вдигнат националистическия вот".

Думите на Аталай бяха по повод внушенията на Асен Василев в пленарната зала на НС, че избирателните райони на Движението са бедни, но хората в партията – не.

Вторият неудобен въпрос на Аталай към премиера и вицепремиера бе свързан с газа.

100 млн. повече плати България за доставка на газ, този месец ще плати още 50 млн., общо 150 млн. „Булгаргаз” вече е на 300 млн. загуба. Питам къде са тези пари? Когато зададох публично въпроса обаче изведнъж се оказахме лошите и мафия, възмути се Рамадан Аталай. И съобщи, че парите отиват за по-скъпия втечнен газ от САЩ и за руски газ, който сега внасяме много по-скъпо от Гърция.

"Има разложение на управляващото мнозинство. Виждате, че един премиер тръгна да обяснява, че ще говори с всеки народен представител за вота да гласуват по съвест. Нима ние, всички останали народни представители, не гласуваме по съвет”, попипа Аталай. На въпроса има ли ново мнозинство в парламента тъй заяви, че мнозинството за свалянето на Никола Минчев не е онова евроатлантическо мнозинство с ценности, което да може да управлява, след като падне правителството.

"Смятаме, че трябва да се мине през избори. „Продължаваме промяната“ не е в състояние да управлява държавата. Затова би трябвало избирателят да се произнесе кой е достоен да управлява държавата”, каза още Аталай. Той посочи, че напоследък президентът активно участва в политическите процеси. Но, когато отгледаш едно отроче и след 6 месеца то да се обърне срещу теб и ти се изплюе, явно и нервите на президента не издържат, каза депутатът от ДПС. И заяви, че Кирил Петков дори куриер не може да бъде, защото за да доставиш пратката навреме, се иска голяма отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай