Рамадан Аталай: Не отписвайте ДПС

ДПС доказа още веднъж, че е устойчива политическа формация, каза той

Рамадан Аталай: Не отписвайте ДПС | StandartNews.com

ДПС не бяга от диалог и от отговорност и има готовност да седне на масата за разговори по всички теми, декларира в интервю за БНР Рамадан Аталай, водач на листата на Движението в Пловдив-област, член на Централното оперативно бюро на движението и дългогодишен депутат с опит в 8 състава на парламента.

"ДПС доказа още веднъж, че е устойчива политическа формация, въпреки предложените стресови ситуации във връзка с промените в Изборния кодекс и предлагането на машинния вот", подчерта Аталай и допълни, че ДПС не може да загуби тежестта си.

„И сега не ни отписвайте. Като гледам мнозинството, от която и страна да съберете, без ДПС, ако вървим по този път, реален, политически, с изграждане на мнозинства на идеи, не аритметични, ще видите, че ДПС все още е символ на онази тежест, която е необходима за страната,“ обясни Аталай.

„Като дойдат и протоколите от чужбина, тогава ще се реши кой колко и какво е сложил в кошницата с ябълки“, каза Рамадан Аталай в предаването „Преди всички“.

Рамадан Аталай е на мнение, че служебното правителство се е опитало да отговори „на реваншизма с реваншизъм“, но ускореното развитие на страната е все още въпрос без отговор.

„И тези политически формации, които ще правят правителство, е много интересно какво ще представят оттук нататък пред обществото, пред Европа“, коментира Рамадан Аталай.

Фокусирането върху Турция и електората на ДПС не е довело до повишаване на националистическия вот, отбеляза още Рамадан Аталай.

Според него българският избирател знае кога да излезе да гласува и кога да замълчи, а мълчанието му и по-слабата избирателна активност трябва да бъдат анализирани.

„В определени ситуации се попрекали. Заедно със сухото гори и мокрото. На определени места се знаеше как и по какъв начин да се действа, за да може да се намали активността“, коментира Рамадан Аталай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай