Аталай изобличи Кирил и Асен за кода на изборите и руския петрол

Всеки който се опитва да промени изборните резултати извършва престъпление, каза Рамадан Аталай

Аталай изобличи Кирил и Асен за кода на изборите и руския петрол | StandartNews.com

Рамадан Аталай изобличи Кирил Петков и Асен Василев за кода на машините за изборите и за руския петрол. Коментирайки вчерашния 15-часов маратон за промените в Изборния кодекс, Аталай спря вниманието върху разкритието на Георги Свиленски. Социалистът съобщи в зала, че бившият коалиционен партньор на БСП Кирил Петков е казал: Оттеглете проектозакона за хартиената бюлетина и ще ви дам кодовете.

Някой държи кода. Дали са откраднали изборите, както твърди Корнелия Нинова, дали са променили резултатите, Кирил Петков и Асен Василев трябва да отговарят, категоричен бе Аталай. Той припомни, че ДПС показа секционни протоколи, които са публични и на сайта на ЦИК и показват разминаване между подписите и отрязъците от една страна и протоколите от машините – от друга.

Всеки който се опитва да промени изборните резултати извършва престъпление, каза Рамадан Аталай.

ДПС искаме всеки избирател спокойно да може да упражни гласа си, каза народният представител от ДПС. И обяви, че крайната цел на предложението на Движението за сканиращи машини е връщането на доверието в изборния резултат. Доверието в машините го няма. В този процес на гласуване го няма, каза Аталай.

Той заяви, че Кирил Петков и Асен Василев искат да вземат управлението, за да заличат всички безобразия, свързани с енергетиката и пенсиите, които са направили, за да разчистят Авгиевите обори.

ДПС не затваря „Лукойл”. Кирил Петков и Асен Василев, когато преговаряха за дерогацията, допуснаха определени грешки, не се съобразиха с технологията на "Нехтохим", коментира още Рамадан Аталай. ДПС внесе закон за контрол на дерогацията, който гарантира, че директивите на ЕС за забрана на вноса в съюза на руски петрол и петролни продукти ще се спазва.

Сега имаме дерогация, която казва – внасяме нефт, но не можем да изнасяме нефтени продукти. Нямаме право да изнасяме продукти от руски нефт. Не можем да излезем от дерогацията, каза Аталай. И обясни, че със закона на ДПС „Лукойл” ще плаща ДДС и акциз още на входа на влизането на руския нефт у нас. Има и 10% корпоративен данък. От тези средства, въз основа регламента на ЕС,  ще се опитаме да помогнем на хората. Това са 43% от печалбата на предприятието, което обеща да се регистрира в България и вече ще е българско, каза Аталай.

Вносът на петрола да бъде в услуга на българското население, категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай