Промяната отговориха на Борисов ще предложат ли кабинет

Лидерът на ГЕРБ отправи такъв призив към тях по време на лидерската им среща

Промяната отговориха на Борисов ще предложат ли кабинет | StandartNews.com

"Продължаваме промяната-Демократична България" може и да предложат състав на правителство, за да отговорят на призива на Бойко Борисов, който той отправи на лидерската среща помежду им вчера. Това стана ясно от думите на акад. Николай Денков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента, предаде "24 часа".

Нека първо да минем през обсъждане в коалицията, има и плюсове, и минуси в двата варианта, така че има нагласа, че може и да предложим, както бе обсъдено вчера, но няма никаква готовност да се обсъждат имена, каза Денков.

Управленската програма, която се подготвя, ще е на Министерския съвет, а не е съвместна програма, обясни Денков. Ще подготвим такава и ще я обсъдим с другите парламентарни групи, първо с ГЕРБ като най-голяма група, за да видим дали можем да получим подкрепа, допълни той.

Ясно е, че гласуването върви в комплект - структура, състав на Министерския съвет и програмата, която трябва да изпълнява Министерският съвет, така че това е негова програма, допълни той.

Нека да видим процеса - не се притеснявам толкова за самата подготовка, тъй като имаме изчерпателна предизборна програма, ще стъпим на нея. Повече ме притеснява въпросът с другите групи като продължителност и сложност, каза още Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай