Професор:Антибългарска злост обединява македонците

Македонците не искат да подпишат анекса към Договора за добросъседство

Професор:Антибългарска злост обединява македонците | StandartNews.com

Като цяло македонците нямат добро отношение към България, заяви пред бТВ проф. Кирил Топалов, член на Съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония.

"Антибългарската злост е единственото, което ги обединява", категоричен е експертът.

Топалов разказа, че е пътувал в югозападната ни съседка и си е създал впечатление, че цялостно македонците нямат добро отношение към България. Той даде пример с това, че Северна Македония никога не се е ангажирала с изграждането на магистрала към София, докато нашата страна е коментирала този въпрос.

Експертът е категоричен, че България винаги се е държала братски. Той смята, че страната ни трябва да гледа и своя интерес, защото какво ще се случи, ако ние одобрим членството на Северна Македония в  ЕС, а тя остане против нас. Затова трябва да се мисли какъв партньор бихме имали ние в ЕС.

Проф. Кирил Топалов каза още, че северномакедонците не искат да подпишат анекса към Договора за добросъседство.

100% там са живи титовските комплекси. С езика е малко като с делото на Кирил и Методий. Ние сме го подарили на всички славянски народи. Всички приемат празника като свой и се мъчат да го вземат от нас. Само ние свенливо казваме: Абе, нека да го наричаме славянска писменост.., коментира професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай