Продължаваме промяната с искане към Гешев. Какво му казаха

След 13-часов дебат снощи Иван Гешев запази поста си като главен прокурор.

Продължаваме промяната с искане към Гешев. Какво му казаха | StandartNews.com

От партия "Продължаваме промяната" настояват главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка, съощава БНР. В декларация от парламентарната трибуна депутатът Милен Матеев призова прокуратурата да разследва, по думите му, истинските престъпници: 

"Ние от "Продължаваме промяната" смятаме, че Иван Гешев не отговаря на високите морални изисквания за заемане на длъжността "главен прокурор".

С изключение на две храбри жени - Атанаска Дишева и Олга Керелска, останалите членове на Съвета раболепно поставиха в краката на Гешев правния си авторитет и морал. Ние от ПП подкрепяме представените от министър Надежда Йорданова аргументи - за груби нарушения, системно неизпълнение на задълженията и уронване престижа на съдебната система от главния прокурор - в искането ѝ за предсрочно му отстраняване. Оставаме непреклонни в целта си Иван Гешев да бъде отстранен от позицията си на главен прокурор. Прокуратурата трябва да разследва истинските престъпници, да разследва огромните злоупотреби с обществени средства и да работи за благото на българските граждани".

ВИЖ ОЩЕ: ВСС реши: Гешев остава главен прокурор 

След 13-часов дебат снощи  Иван Гешев запази поста си като главен прокурор. Само двама от членовете на Висшия съдебен съвет подкрепиха исканията на бившия правосъден министър Янаки Стоилов и настоящия -  Надежда Йорданова, мандатът му да бъде прекратен предсрочно заради уронване престижа на съдебната власт. 16 бяха против, а  самият Гешев не участва в гласуването.

ВИЖ ОЩЕ: Надежда Йорданова с горещ коментар след гласуването на ВСС 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай