Президентът се снима с българи в Лисабон

Българската държава е в процес на предефиниране на своите приоритети и визията за контактите и помощта на нашите сънародници зад граница, каза Румен Радев на сънародниците ни в Португалия...

Президентът се снима с българи в Лисабон | StandartNews.com

Българската държава е в процес на предефиниране на своите приоритети и визията за контактите и помощта на нашите сънародници зад граница. Това каза президентът Румен Радев при срещата с наши сънародници, които живеят и работят в Португалия, приключила късно снощи и която се проведе в сградата на българското посолство. Той добави, че тази помощ не трябва да се ограничава само с подкрепата към българските църкви и културно-просветни дружества, а и в квалификация, социални и пенсионни права, както и достъпни транспортни връзки, и допълни, че президентската институция е отворена за предложенията и идеите на нашите сънародници в България.

Тук имах срещи и ползотворни разговори с президента, председателя на Съвета и министър-председателя и всички са изключително впечатлени от вас, каза държавният глава. От начина, по който представяте нашата родина, от успехите, които постигате в най-различни области. Това е една изключително добра атестация за България, добави Радев. По думите на президента нашата общност в България е най-добре интегрирана, сплотена и организирана.

С постигнатото в областта на култура, образование, инженерни дейности и високите технологии вие давате необходимото доверие на държавното ръководство на Португалия и на местния бизнес да инвестира в България, каза президентът Румен Радев. По думите му много наши сънародници са потърсили по-добро бъдеще зад граница, но той е уверен, че където и да се намират те, остават завинаги свързани с България. Той благодари на директора на неделното училище в Лисабон Румяна Давидова и на отец Христов и подчерта, че чрез такива хора "България живее в Португалия".

Със срещата с българските сънародници приключи двудневното посещение в Португалия на президента Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай