Премиерът ще наблюдава учението на границата

Премиерът ще наблюдава учението на границата | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще наблюдава учението на границата, научи "Стандарт". Очаква се той да пристигне на ГКПП "Кулата" в 11 часа. На мястото ще бъдат още вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД „Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт.

"Използваме почивните дни, когато трафикът е по-малък, да дислоцираме силите и средствата към македоно-гръцката граница", коментира вчера Борисов за учението.

Във връзка с планираното съвместно учение "Граница 2016" за времето от 11,00 до 12,00 часа ще се затвори ГКПП – Кулата за преминаване на моторни превозни средства. След това пропускателният режим на граничния пункт ще бъде изцяло възстановен. От МВР се извиниха на гражданите, които ще пътуват, за причиненото неудобство.

Учението цели координиране на съвместните действия между силите и средствата на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Българския червен кръст, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск, съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай