Премиерът: Министри, вдигайте си телефоните и на областните

Не позволявайте да се подхранва илюзията за някаква диктатура на разстоянието, казва Райко на управителите по места

Премиерът: Министри, вдигайте си телефоните и на областните | StandartNews.com

София. Министрите да си вдигат телефоните не само на премиера, а и на областните управители. Премиерът Марин Райков е заявил, че ще ги помоли за това, след като преди седмица се обърна към тях с настояване да си вдигат мобилните телефони, когато ги търси.


На днешната среща с областните управители областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев е попитал Марин Райков - как да поддържаме връзката, защото ние сме организирани хора, спазваме йерархията.
"Просто да ни кажете когато има нужда как да се свързваме с Вас – дали чрез главния секретар? Знам, че директно няма как да ни запишете", казва Хаджигаев.
"Няма да скрия от вас, че дори само този въпрос леко ме обърква. Това означава, че действително нещо не е съвсем наред", казва Марин Райков.


"Вие знаете, че винаги имате пряка връзка с мене тогава, когато това се налага. Тогава, когато вие прецените, може да контактувате с мен и чрез началника на кабинета ми, можете да контактувате с мене и чрез господин Желязков. Аз съм наистина на разположение. Всички важни теми, по които вие прецените, че трябва да говорим, следва да бъдат обсъждани или с мене, или с началника на кабинета ми и ще търсим решение за тях. Не се двоумете, когато наистина е смислено това, което искате да споделите, да се обърнете към мен. Не позволявайте да се подхранва илюзията за някаква диктатура на разстоянието. Това, че една област е отдалечено от София, няма абсолютно никакво значение. Ние сме в двадесет и първи век и трябва да реагираме максимално бързо", казва Марин Райков.


"На Министерския съвет може би да кажете и на Вашите министри – тук виждам, че доста от нещата можем да ги решаваме конкретно с тях по същия начин – това, което казахте Вие, за което Ви благодаря – по същия начин нека и те когато ги търсим, да бъдат на разположение", предлага Костадин Хаджигаев.
"Аз се обърнах вече към тях да бъдат и на мое разположение, така че ще дублирам тази молба, като ги подканя да бъдат и на ваше, когато наистина това, което искате да доведете до тяхното внимание, е основателно и важно", казва премиерът Марин Райков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай