Правителство или избори? Политолог с ключова прогноза

Даниел Смилов коментира и Nexo

Правителство или избори? Политолог с ключова прогноза | StandartNews.com

Наблюдаваме нова драматургия на третия мандат, от която е трудно да излезе ново управление. БСП не поставят като приоритет дори еврозоната. Съдържателната тема за съставяне на правителство отсъства. Една лидерска среща би била интересна с това дали Борисов ще отиде на нея. Това заяви политологът Даниел Смилов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Държавата определено върви към избори. Не искам да лишавам г-жа Нинова от надежда, но е много малък шансът за правителство. Партиите вече трябва да направят всичко възможно да съставят правителство, но не и с цената на безпринципни компромиси“, прогнозира Даниел Смилов.

„Политическите измерения на Nexo са неясни. ДБ била получавала дарения от мениджъри на фирмата. Най-големият проблем би бил, ако тези дарения биват върнати“, посочи той.

„Да речем, че се докаже, че разговори са водени, без да има някакъв резултат, политическият проблем е много далеч. Трябва да се разследва скандала, защото е здравословно. Надявам се медиите да се задълбочат в реални корупционни скандали“, заяви политологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай