Правителствен скандал! Тошко Йорданов сгази Христо Иванов

Умният човек много, ама много би трябвало да внимава, когато говори публично, заяви зам.-председателят на ИТН

Правителствен скандал! Тошко Йорданов сгази Христо Иванов | StandartNews.com

Правителствен скандал се разрази между Тошко Йорданов и Христо Иванов. Повод бе предложеният от Слави Трифонов правителствен екип, начело с бившия вицепремиер и икономически министър в кабинета "Сакскобургготски" Николай Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Тошко Йорданов с предупреждение към Христо Иванов

"Умният човек много, ама много би трябвало да внимава, когато говори публично и да мисли за последствията. Ако мисли..."., написа в Туитър зам.-председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов. Така той поряза съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов, който вчера обяви в интервю за бТВ, че предложеният кабинет бил тежка загуба на връзка с реалността.

ВИЖ ОЩЕ: Хр.Иванов каза защо не харесва Василев за премиер

"Предложението на Слави Трифонов за кабинет шокира страшно много хора - и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав. Чудя се дали не е много тежка загуба на връзка с реалностите", заяви Христо Иванов. И допълни: "Може би става дума за план - да провокира разпадането на тази конфигурация, наречена партии на протеста, да се репродуцира така любимия на сараите модел на кабинет, който се носи по повърхността с неясни мнозинства и това да осигури на Бойко Борисов комфорта на бъде опозиция на един слаб кабинет". Въпреки всичко Иванов няколко пъти повтори, че "не иска да гори всички мостове".

ВИЖ ОЩЕ: Слави бръкна в партийния кошер

"С тъга наблюдавам чудовищното късогледство и министерски мечти на т.нар. “политически лидери”. Ок!", сгази го обаче Йорданов с друг пост в Туитър.

Гневен, Йорданов дори смени профилната си снимка и вместо нея сложи кадър на Христо Иванов и Бойко Борисов от министерския период на лидера на ДБ.

„Ако не беше ИТН, тиквата щеше още да е премиер! Не хващате ли реалността? Пак да припомня защо Тиквата не е премиер! Разбирате ли накъде ви бия? ЦИК при 100% обработени протоколи: „Има такъв народ“ печелят изборите. Партията на Слави Трифонов води и при вота в чужбина.", написа още Тошко Йорданов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай