Събота,

Политолог: Тепърва ще говорим за кабинета на ИТН

От: Редактор -
Политолог: Тепърва ще говорим за кабинета на ИТН
A
A
A

"Някои от имената наистина са познати, други ги видяхме при представяне на различните програмни предложения, които имаше "Има такъв народ", защото те ги даваха като предложения от партията и експерти, които ще се ангажират с тяхното управление. Някои от имената, които се появяват ние вече сме ги чували, някои са напълно нови. Тепърва ще се прави цялостен анализ на проектокабинета, който се предлага", каза за БНР политологът Александър Димитров във връзка с предложения състав на правителството от ИТН.

По думите му всеки кабинет има нещо много важно и то е закондателна програма:"Ние досега от тях сме видели определени аспекти от една предизборна платформа, в която има определени ангажименти, обещания.  Управленската програма е друг документ, който ще видим. Самият проектокабинет трябва да излезе с нещо, когато трябва да бъде подкрепен. Тази подкрепа трябва да се търси чрез представяне на програма с конкретни ангажименти и цели".

"Всеки, който е участвал в определени кабинети носи определено наследство. В случая с "Има такъв народ" една от най-ярките заявки беше  - започваме на чисто. Да, но започваме на чисто с премиер, който е участвал в определени кабинети, в определени коалиции, имал е своите позиции, не е точно започване на чисто и ние трябва да видим какво отношение ще имат другите партии към Николай Василев".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички