Политолог каза съдбата на Кирил и Асен. Къде отиват

Какво ще прави ПП при съставяне на кабинет

Политолог каза съдбата на Кирил и Асен. Къде отиват | StandartNews.com

След като станахме свидетели на това как беше избран председател на НС, сега въпросът е запазва ли се онази конфигурация, която в продължение на месеци се представяше като конфигурацията за промяна на „модела Борисов”? Това мнение изрази в „Денят на живо” по NOVA News политологът професор Антоний Тодоров.

"Основният въпрос е дали мнозинството, което избра новият председател на НС ще бъде и правителство на мнозинството? Аз обаче не очаквам това мнозинство да се превърне в правителство на мнозинството. Защото ако това се случи, много от казаното преди от същите тези лидери, ще се окаже откровени лъжи", посочи той.

По думите му изборът на председател на НС е бил натоварено с твърде много символика. „Формално работата на НС започна с най-възрастния народен представител. Политическата страна на въпроса мисля, че беше достатъчно ясно експлицирана от начина, по който от ПП обясниха ситуацията, а именно като тест на отношението към опозицията и че оттук нататък те ще бъдат мачкани като опозиция”, подчерта той.

И добави: „ПП няма да бъдат крайна опозиция, ако този парламент има по-дълъг живот и успее да излъчи правителство. По-скоро е друго. Запазва ли се онази конфигурация, която в продължение на месеци се представяше като конфигурацията за промяна на „модела Борисов”? В момента този въпрос опира до БСП. Лично аз не вярвам, че БСП е решила точно такава промяна. Но ако е решила, и то без никакъв вътрешнопартиен дебат – тогава ще кажа, че това е срам”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай