Плевнелиев: Няма имунизирани срещу прокуратурата

Десетилетия очаквахме тя да стигне до високите нива, до най-богатите българи, каза бившият президент

Плевнелиев: Няма имунизирани срещу прокуратурата | StandartNews.com

Ако прокуратурата, както в случая с главния прокурор Иван Гешев, може да се захване и с президент, това означава, че никой у нас не е недосегаем за преследване при извършено престъпление. мнение в този смисъл сподели в интервю за Нова телевизия бившият президент Росен Плевнелиев.

„Дълги години обвинявахме прокуратурата, че не е ефективна, че не е активна. Сега виждаме, че се работи на високи обороти. В продължение на десетилетия очаквахме прокуратурата да стигне до високите нива, до най-богатите българи, до олигарсите. Това започва да се случва, това е добро намерение”, коментира Плевнелиев. 

„За мен проблемът е само един – след като прокуратурата може да стигне до президента, когато има съмнение, че е нарушил закона, както и до най-богатия мъж, когато има съмнение, че е нарушил закона, това е добре, защото никой вече не е имунизиран. Въпросът е дали прокуратурата ще стигне до всички, които не спазват закона”, коментира Плевнелиев.

„Работи се на високи обороти, дадена е заявка за действие на всички възможни фронтове. Необходими са резултати, но трябва да се даде време”, заяви още Плевнелиев. „Моето притеснение е доколко всички тези медийни акции са подплатени с доказателства, така че да има справедливост”.

Според Плевнелиев обаче заявката на прокуратурата, че може да действа на тези нива, трябва да получи подкрепата на обществото. Освен това са необходими синхронизирани действия на всички нива в държавата – парламент, институциите, проверяващите органи, прокуратурата, съдът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай