Пламен Николов: Предоверихме се на Манолова и Иванов

Най-вероятно точка първа от дневния ред на депутатите утре ще е гласуването на Пламен Николов като министър-председател.

Пламен Николов: Предоверихме се на Манолова и Иванов | StandartNews.com

Предоверихме на нашите партньори. Това заяви номинираният за премиер Пламен Николов ("Има такъв народ") пред БНР и допълни, че партията на Слави Трифонов е възлагала прекалено доверие на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме".

Може би не трябваше да го правим в тази степен, но това ще ни послужи като коз при едни евентуални избори. Мисля, че тогава ще ги спечелим още по-убедително и няма да имаме нужда от нелоялни съюзници, коментира още Николов.

Николов заяви, че при гласуването на неговото оттегляне няма да заяви нищо повече от това, което е посочил във внесеното вчера заявление: „Аз съм се отказал, написал съм какви са ми личните причини. Няма какво повече да добавя. По Конституция никой не може да ме накара да свърша нещо или да не свърша нещо“.

След две заседания на Председателския съвет в парламента стана ясно, че конституционната процедура по излъчването на кабинет с първия мандат трябва да бъде завършена, щом в НС има внесен президентски указ с номинация за премиер. Най-вероятно точка първа от дневния ред на депутатите утре ще е гласуването на Пламен Николов като министър-председател. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай