Пишат нови правила за шеф на ДАНС

Пишат нови правила за шеф на ДАНС | StandartNews.com

София. Новият шеф на ДАНС ще бъде избран при пълна прозрачност и при нови правила. Това заяви за "Стандарт" шефът на мегакомисията за контрол на службите Димитър Дъбов. Но отказа подробности с мотива, че първо трябва да бъдат обсъдени с експертите.

Дъбов отрече категорично, че вече има 5 кандидати за шеф на ДАНС. В понеделник червеният депутат Атанас Пъдев, който е и член на вътрешната парламентарна комисия, обяви новината на пресконференция в Стара Загора.

"И петимата са от системата на сигурността", съобщи още Пъдев. Шефът на вътрешната комисия Атанас Мерджанов също бе изненадан от казаното от старозагорския си колега. И допълни лаконично, че номинациите за шеф на ДАНС не са от компетенциите на членовете на вътрешната комисия. Пъдев дори разви тезата, че шефът на ДАНС ще бъде избран най-късно до края на юли. А на същата пресконференция колегата му от старозагорския избирателен район Георги Гьоков (БСП) се усъмни, че след публичното "отстрелване" трудно някой ще се съгласи да оглави ДАНС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай