Петя Проданова: Основен акцент след рехабилитацията на булевардите ще бъдат малките улици

Петя Проданова: Основен акцент след рехабилитацията на булевардите ще бъдат малките улици | StandartNews.com

Следващата важна стъпка, която ще предприемем, ако ни бъде гласувано доверие да встъпим в следващ мандат, е рехабилитацията на малките улици и междублоковите престранства в района. Това обяви по време на среща с граждани кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за район „Приморски" Петя Проданова. По време на разговора жители от района споделиха с нея проблемите, които ги вълнуват.

Проданова припомни, че от 2012 г. насам се извършва цялостна рехабилитация на улици в „Приморски". „Започнахме от „Брегалница" и „Цар Освободител". Преди два месеца завършихме „Княз Борис Първи". В момента се завършва частта от скоростното трасе, което ще мине по булевард „Осми приморски полк" и „Левски" и ще свърже „Владиславово" с „Почивка". Цялостната рехабилитация на булевардите ще позволи години наред те да бъдат в добро състояние, като средствата, които ще останат от бюджета, ще бъдат насочени към по-малките улици. Именно това е следващата важна стъпка, която трябва да бъде предприета – рехабилитация на малките улици и междублоковите пространства", изтъкна Петя Проданова.
Следващият приоритет, който обяви кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ, бе свързан с това да продължи цялостното обновяване на детските площадки, „тъй като голяма част от тях са много стари и през годините са станали опасни. Има наредба, която изисква всички те да бъдат рехабилитирани". По време на разговора граждани от района очертаха като много важен проблем за тази част на Варна липсата на паркинги. През 2015 г. в „Приморски" бяха изградени два малки паркинга с по 25 места.
„Зная, че този проблем много вълнува хората и ще работим в тази посока", каза Проданова. И изтъкна, че е необходимо да се обърне внимание на изграждането на повдигнати пътеки около училища и детски градини с оглед безопасността на децата. Тя припомни, че през 2015 г. са били ремонтирани тротоарите на 7 училища в района.

Голяма част от жителите, които присъстваха на срещата с кандидата за районен кмет на ПП ГЕРБ отправиха въпроси към Петя Проданова, свързани с това, което предстои да се случи в квартал „Виница". Проданова разясни, че има планове за изграждане на водопровод и канализация на „Виница-Север", които ще бъдат изпълнени с европейски средства. „Има изработени планове и за Горна и Долна Трака, Изгрев и Сотира, както и за Св. Никола, но средствата за изграждане на водопровод и канализация не са по възможностите на бюджета на общината и ще се търси външно финансиране по ОП „Околна среда", добави Проданова. Тя допълни, че сериозните проблеми с водоснабдяването на кв. „Виница" са били разрешени с изграждането на водопровод.

Проданова анонсира, че ще стартира рехабилитация на основните улици в кв. Виница. Там предстои изграждане на спортната площадка за минифутбол, предвижда се да бъдат разработени проекти за зони за озеленяване, които ще разполагат със спортни игрища и кътове за отдих. Предвижда се и градеж на пенсионерски клуб.
На срещата присъства и дама от район „Приморски", която потърси съдействие от кандидадите за общински съветници на ПП ГЕРБ относно разработването на програма за заетост, която да помага на родители на дечица с увреждания по-лесно да започват работа. Кандидатът за общински съветник на ПП ГЕРБ Тодор Балабанов коментира, че работодателите биха могли да бъдат стимулирани да осъществят такава програма.

На въпросите на гражданите отговаряха също и кандидатите за общински съветници от район „Приморски" Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Калин Калевски, Людмила Колева-Маринова, Антоанета Цветкова, Стоян Попов, Борислав Нанков, Кирил Пенев, Жечка Георгиева, Антонио Угрински и Владко Владев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай