Петър Стоянов: Сините ме предадоха

Петър Стоянов: Сините ме предадоха | StandartNews.com

София. Очаквах известна негативна реакция, но не и от своите. Това каза Петър Стоянов в първото си интервю след скандала с номинацията му за конституционен съдия от СДС. Неговата кандидатура беше издигната от лидера на сините Емил Кабаиванов и бламирана от сините депутати в Парламента. Заради това бившия президент не прие номинацията.

Случилото се с мен е христоматиен пример за политическо лицемерие, заяви по TV7 Петър Стоянов. Според него единствената логична политическа реакция в случая е дошла от БСП.

Десните не ме атакуваха персонално, а нападнаха процедурата за номинирането ми, твърдяха, че СДС е патерица на Бойко Борисов и че ще бъда избран с гласовете на ГЕРБ, припомни Стоянов. Стоянов каза, че още когато му се обадили по телефона за номинацията знаел, че шансът да приеме е изключително малък заради международните му ангажименти. След отказа му пък негови приятели го поздравили за постъпката му.

Представяте ли докъде я докарахме – да ме поздравяват, че съм отказал да изпълня гражданския си дълг, заключи Стоянов. Според него именно политическото лицемерие отвращава голяма част от електората.

Стоянов коментира и разминаването си с Иван Костов. Ябълката на раздора била в приватизацията, когато управлението на ДСБ е раздало националното богатство.

Демократичната фразеология беше само фасада, зад кояго приватизацията е протече така,
както Луканов би я направил, каза Стоянов и увери, че няма да се връща в политиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай