Сряда,

Пет десни партии се обединяват в блок

От: Failed to load user -
3552
Пет десни партии се обединяват в блок
A
A
A

София. Пет партии от т.нар. Реформаторско обединение дадоха съвместна пресконференция, за да обявят, че се обединяват.

В пресконференцията взеха участие представители на ДСБ, „Синьо единство", „Народна партия Свобода и достойнство", ПП „Зелените" и „Движение България на гражданите". Разпространени бяха "Начала на обединение на реформаторския блок".

"Създаваме обединение на гражданското общество срещу мафията", се казва в документа. Партиите са за: Нови изборни правила, гарантиращи честни избори; Прозрачност и публичен контрол при финансирането на партиите. Целево финансиране, гарантиращо конкурентност и политическо представителство на българските граждани; Освобождаване на съда, прокуратурата и полицията от политически, мафиотски и олигархични зависимости; Безкомпромисно преследавне и наказание на корумпираните и злоупотребилите с власт и др.

"Нашето разбиране е, че в момента има ясна разделителна линия мужду партиите в Народното събрание и тези извън. Парламентарните не могат да решат тежките и сериозни проблеми, пред които е изправена България - мафиотизиране и нефункциониране на държавните институции. Те осъществиха този модел на мафиотизирано управление. Днес слагаме разделителната линия между нас и тях и това ни обединява в този Реформаторски блок", заяви Йонко Грозев, секретар на „Движение България на гражданите".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички