Пет десни партии се обединяват в блок

Пет десни партии се обединяват в блок | StandartNews.com

София. Пет партии от т.нар. Реформаторско обединение дадоха съвместна пресконференция, за да обявят, че се обединяват.

В пресконференцията взеха участие представители на ДСБ, „Синьо единство", „Народна партия Свобода и достойнство", ПП „Зелените" и „Движение България на гражданите". Разпространени бяха "Начала на обединение на реформаторския блок".

"Създаваме обединение на гражданското общество срещу мафията", се казва в документа. Партиите са за: Нови изборни правила, гарантиращи честни избори; Прозрачност и публичен контрол при финансирането на партиите. Целево финансиране, гарантиращо конкурентност и политическо представителство на българските граждани; Освобождаване на съда, прокуратурата и полицията от политически, мафиотски и олигархични зависимости; Безкомпромисно преследавне и наказание на корумпираните и злоупотребилите с власт и др.

"Нашето разбиране е, че в момента има ясна разделителна линия мужду партиите в Народното събрание и тези извън. Парламентарните не могат да решат тежките и сериозни проблеми, пред които е изправена България - мафиотизиране и нефункциониране на държавните институции. Те осъществиха този модел на мафиотизирано управление. Днес слагаме разделителната линия между нас и тях и това ни обединява в този Реформаторски блок", заяви Йонко Грозев, секретар на „Движение България на гражданите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай