Пеканов поряза Петков и Василев. Ето причината

Влиза ли вицепремиерът в новата партия?

Пеканов поряза Петков и Василев. Ето причината | StandartNews.com

Вицепремиерът Атанас Пеканов поряза бившите си колеги Кирил Петков и Асен Василев, обявявайки, че не проявява интерес към партията им „Продължаваме промяната”.

Пред Нова тв Пеканов заяви, че до момента не е коментирал с Кирил Петков и Асен Василев евентуално свое участие в партията им, защото няма интерес да участва в нея. Причината е разминаване във визиите за развитието на икономиката в България.

„Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни според мен не съвпадат навсякъде. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот. Т.е. политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както и само антикорупционната реторика, не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път. В този смисъл може би визиите ни съвпадат”, каза той в студиото на „Здравей, България”.

„Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата на върховенството на закона, но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и нисък стандарт на живот”, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай