Пеевски: Няма да ме спрат!

Пеевски: Няма да ме спрат! | StandartNews.com

София. Два дни, след като лидерът на ДПС Лютви Местан, заяви пред Нова ТВ, че депутатът от движението Делян Пеевски трябва да продължи говори, "Протестна мрежа" атакува Пеевски. Организацията внесе в прокуратурата сигнал срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и банкера Цветан Василев.

 

"Пореден жалък опит на кръга „Капитал" и на техните благодетели от ГЕРБ за моето дискредитиране", коментира пред агенция ПИК Пеевски. И отсече: "Няма да ме стрете!"

 

Пълният текст на интервюто:


- Г-н Пеевски, тази сутрин от сайта Noresharski внесоха сигнал против вас, Бареков и Цветан Василев, че сте организирана престъпна група. Отправят сериозни обвинения... Притеснявате ли се? Имате ли какво да криете?


- Това е пореден жалък опит на кръга „Капитал" и на техните благодетели от ГЕРБ за моето дискредитиране. Моето и на моето семейство. Не се притеснявам от някакви медийни публикации, оформени в папчица под формата на сигнал до Главния прокурор. Въпросните публикации, разбира се, са излезли в техните медии, изтупани са от прахта на архива им и сега ги размахват като знаме.


Всичко това са лъжи и дори се радвам, че ги пращат за проверка. Така най-после ще лъсне истинската същност на кръга „Капитал", ще лъсне истината за долната кампания, която от години тече срещу мен и семейството ми.


- И защо е цялата тази кампания, вие имате ли отговор за себе си, какво делите?


- Защото медиите на моето семейство разследват президента Плевнелиев и кръга „Капитал" безмилостно за всички нарушения, които са извършили в дългогодишното си задкулисно управление. Сега тяхната поредна провокация ме стимулира да доведа тази мисия докрай. Ще видите скоро истината за хората, които са ръководили държавата.
Едно искам да им кажа - няма да ме спрете. Ще стигна докрай. Ще изнеса всички данни за тези кръгове, няма да оставя нищо скрито-покрито. Виждам страха и паниката им и това ми носи удовлетворение, че съм на пръв път. Тази паника прозира в защитните пледоарии на кръга „Капитал", реализирани през седмичника „Капитал", сайта „Дневник", официоза на президента Плевнелиев – Noresharski.com, Офнюз и всички съпридружни издания.


- Дали днешният сигнал срещу вас е свързан с войната ви с Цветан Цветанов?

 
- Както казах преди – отзад са и благодетелите им от ГЕРБ. Те ще се разпознаят в думите ми. Хубаво е и Росен Плевнелиев да има памет как е станал президент.


- Какво имате предвид? Как е станал президент?

 
- Това оставям да попитате него. Ще кажа и още нещо – гледам ги сега как всички тичат пред вятъра и обясняват кой с кого се е срещал, за какво се е срещал... Тези обяснения будят в мен само усмивка. Показват ясно какво имат да крият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай