Пеевски: Предвиждаме да няма главен прокурор

На среща с представители на ПП-ДБ и правосъдния министър

Пеевски: Предвиждаме да няма главен прокурор | StandartNews.com

Обсъждахме да премахнем фигурата на главния прокурор като цяло, т.е. да я няма в новата конституция. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ДПС и член на Комисията по конституционни въпроси Делян Пеевски след срещата си с представители на ПП-ДБ и правосъдния министър Атанас Славов.

Преди година и половина година орязахме изцяло правомощията на главния прокурор, сега сигурно ще вървим към премахването на тази фигура по предложение ПП-ДБ, посочи той.

Нека да не говорим сега повече, да видим и техните предложения и ще ви информираме като започне да работи Комисията, добави Пеевски.

Той коментира, че по време на разговорите с ПП-ДБ въпросът за мястото му в конституционната комисия не е бил обсъждан, а са говорили само експертно за нуждата от конституционна реформа.

Никога не съм казвал, че се работи само върху промените, предложени от ДПС. Нашите предложения за съдебната реформа са отпреди година и половина, поради което вече са доста остарели. Освен това всички имат своите проекти, каза още депутатът от ДПС.

Трябва да намерим общо съгласие. Никой не може да доминира в тази комисия, защото се касае за конституцията на България и трябва да я направим заедно, подчерта Делян Пеевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай